Wat is de handigste podcastapp?

podcast apps

Wil je podcast luisteren in de auto, tijdens het sporten of terwijl je je huis een schoonmaakbeurt geeft? Dat kan gratis en gemakkelijk via jouw favoriete podcast app. Maar welke apps zijn er en is die app beschikbaar op jouw iPhone of Android? In dit artikel zetten wij een aantal populaire gratis podcast apps op een rijtje.

Wat is een podcast app?

Een podcast app is een app waar je je favoriete podcasts kunt opzoeken en beluisteren. Dat kan zowel online als offline. Als je offline wilt luisteren kies je ervoor om de podcasts te downloaden zodat je ze later kunt beluisteren. Podcastapps zijn te vinden en te downloaden in de Apple App Store of Google Play Store.

Op welke manier luister je naar je podcast?

Luister je in de auto, tijdens het hardlopen of misschien wel als je  je huis schoonmaakt? Met dank aan ons mobieltje is dat een fluitje van een cent via favoriete podcast app. Welke podcastapps zijn er en is die app beschikbaar op jouw iPhone of Android? In deze blog zetten wij een aantal populaire podcast apps op een rijtje.

Een lijstje populaire podcast apps

Google- en Apple Podcasts
Om te beginnen hebben zowel Apple als Google (voor Android-toestellen) een eigen app. Bij je Apple smartphone staat de app zelfs al standaard op je telefoon en hoef je dus geen enkele moeite te doen! Via deze gebruiksvriendelijke apps kun je gratis naar podcasts (wereldwijd) zoeken, luisteren en abonneren.

Spotify
Misschien wel de bekendste podcastapp is Spotify, aanvankelijk als muziekstreaming platform, maar tegenwoordig met podcast integratie. Spotify zet tegenwoordig volop in op podcasts, zo werden er deals gesloten met Joe Rogan, Michelle en Barack Obama en prins Harry en Meghan.
Ben je al gebruiker van Spotify en wil je niet te veel apps op je mobieltje? Dan is Spotify superhandig. Er is een apart tabblad voor podcasts, wat helpt bij je overzicht. De meeste podcasts zijn wel te vinden op Spotify en het is een fijne en laagdrempelige app om podcasts te ontdekken. Spotify is beschikbaar voor zowel iOS als Android te downloaden

Overcast
Overcast is een gratis app met een overzichtelijke interface en een simpel design met duidelijke en handige functies! Zo is er de mogelijkheid om deze app te combineren met Twitter, waardoor je aanbevolen podcasts krijgt van mensen die je al volgt op Twitter.
Ook heeft Overcast de handige optie ‘Smart speed’, het haalt stiltes uit je podcast en versnelt hier en daar de podcast op dode momenten. Met ‘Voice boost’ verbetert de geluidskwaliteit van spreekstemmen aanmerkelijk.
Tot slot nog een toffe feature van deze podcastapp: Clip Sharing. Met deze feature kun je een deel uit een podcast knippen (en eventueel later bijsnijden), om het vervolgens bijvoorbeeld te delen via social media. Mooie manier om je podcast te promoten!
Overcast is alleen beschikbaar voor iOS.

Pocket Casts
Pocket Casts aan is zowel voor IOS als Android te downloaden, heeft een prachtig design en is zeer gebruikersvriendelijk. Bovendien heeft deze app een filteroptie. Zo kan je bijvoorbeeld aangeven in welke onderwerpen je geïnteresseerd bent en hoelang je wilt luisteren per aflevering. De app ondersteunt net als Overcast effecten zoals Smart Speed en Voice Boost. Leuke extra is de ingebouwde mogelijkheid om afleveringen af te spelen via AirPlay of ChromeCast op je televisie.
De app is gratis en te downloaden voor elk type toestel.

Stitcher
Stitcher kun je zowel op een iPhone als Android-apparaat gebruiken. Het is een basic app waarop je gemakkelijk uitzendingen van tevoren kunt downloaden. Stitcher biedt zelf ook unieke podcasts aan en je kunt het ook gemakkelijk afspelen in je auto.

Podcast Addict
Podcast Addict is een populaire podcastapp en alleen geschikt voor Android. Deze app bevat vele functionaliteiten en mogelijkheden. Dat is natuurlijk heel tof, maar risico ervan is ook dat je door de bomen het bos niet meer ziet!
Zo kun je zelf afspeellijsten maken en ook lokale bestanden, RSS-feeds en YouTube- en Twitch-kanalen toevoegen aan je bibliotheek in de app. Daarnaast kun je afleveringen offline opslaan, er is een uitgebreide zoekfunctie aanwezig en kun je een slaaptimer instellen.

Castro
Castro is net als Overcast alleen beschikbaar voor iOS. Deze podcastapp is ooit begonnen als betaalde app, maar inmiddels al een tijd ook gratis te downloaden. De gratis versie van de app geeft enkele handige functies, zoals het skippen van stiltes en een afspeellijst samenstellen van afleveringen (je kunt zelfs andere audiobestanden in je afspeellijst plaatsen). Ook kun je afleveringen versnellen of vertragen. De app stelt zelf bundels van shows aan je voor, om het makkelijker te maken om kennis te maken met nieuwe podcasts. Bovendien heeft Castro een gratis beschikbare nachtmodus voor in de avonduren.

Tot slot

Wil je jouw podcast ook beschikbaar maken voor een van deze apps? Dat kan, zolang jij gebruikmaakt van podcast hosting en deze RSS-feed gebruikt!

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter