[update] Nieuwe abonnementen en prijzen

Ooit leek het ons logisch, maar zelfs wij weten niet meer precies waarom… bundeltjes podcast shows verkopen. Je koopt er 2, 5 of 10. En afhankelijk van dat aantal, kreeg je ook nog eens extra functionaliteiten. Niet logisch voor jullie als klant en ook niet meer voor ons. Tijd voor verandering! 

In dit artikel lees je niet alleen wat er gaat veranderen, maar ook wat het voor jou betekent. De keuzes die je hebt, maar ook hoe een en ander werkt. Gebruik het menu hieronder om snel te navigeren als je op zoek bent naar specifieke antwoorden.

Samenvatting

  • We passen deze maand onze abonnementen aan
  • Je kunt nog een jaar je huidige abonnement aanhouden
  • Bij de nieuwe abonnementen betaal je per podcastshow
  • De nieuwe abonnementen beginnen vanaf €4,95 per show
  • Je kunt eenvoudig overstappen naar een nieuw abonnement
  • We lanceren een paar compleet nieuwe modules

Inhoud artikel

Waarom we de abonnementen veranderen

Ten eerste… de meeste klanten beginnen met 1 podcast. En bij de ‘oude’ pakketten moest je er altijd direct 2 afnemen. Onlogisch, je betaalt direct voor iets wat je nog niet gebruikt.

Ten tweede… als je als een malle aan het podcasten was geslagen en je wilde een derde show afnemen, moest je direct 5 shows afnemen 🙄. Wilde je na 5 shows een 6e… dan moest je er tien afnemen.

I know… 🥴

Ten derde… administratief werkte het ook niet altijd even lekker. Binnen organisaties moesten de kosten verdeeld worden over kostenplaatsen en sommige podcasters moesten tikkies heen en weer sturen als accounts werden gecombineerd.

Als laatste… Klanten wilden regelmatig voor 1 van hun podcasts graag de features kunnen gebruiken uit een duurder pakket, maar hadden deze niet per se nodig voor hun andere podcast(s)…

Dus dat is de ‘waarom’ we het allemaal anders gaan doen.

De nieuwe abonnementen

Hieronder vind je de nieuwe abonnementen die in de week van 14 februari worden gelanceerd. Beweeg met je muis over een functie of eigenschap om te zien wat het inhoudt.

Wat gebeurt er met je huidige abonnement

Hoewel de nieuwe abonnementen voor de meeste klanten gunstiger zullen zijn, kan het zijn dat dit voor jou op dit moment niet het geval is. Daarom kun je de komende 12 maanden je huidige abonnement behouden.

Wel is het goed om te weten dat zodra we de nieuwe abonnementen hebben uitgerold in de week van 14 februari,  je niet meer kunt up- of downgraden naar de ‘oude’ abonnementen Podcaster, Broadcaster en Media Empire. Wil je dat graag nog doen, dan is het belangrijk dit vóór 14 februari te doen.

Ook is het goed om te weten dat we alle nieuwe (toekomstige) functies, zoals Springs en Audio Optimizer, alleen beschikbaar maken voor de nieuwe abonnementen Essential, Advanced & Growth. 

Over 12 maanden zullen we je verzoeken om alsnog over te stappen op een van de nieuwe abonnementen.

Wat als je in een proef- of coupon periode zit?

Als je in een proefperiode zit, kun je zolang we de nieuwe abonnementen niet hebben gelanceerd nog kiezen om te abonneren op de ‘oude’ abonnementen Podcaster, Broadcaster en Media Empire. Je doet dit door betaalgegevens toe te voegen.

Zodra de nieuwe abonnementen gelanceerd zijn in de week van 14 februari, kun je alleen nog kiezen voor de nieuwe abonnementen.

Zit je in een coupon periode en heb je je betaalgegevens al opgegeven? Dan kun je, als je dat wilt, nog 12 maanden gebruik maken van onze oude abonnementen. 

Overstappen als je nu meerdere podcasts hebt

Als je meerdere podcasts hebt en wilt overstappen naar de nieuwe abonnementen, dan kun je per show aangeven welk abonnement je wilt afsluiten voor iedere afzonderlijke podcast. Heb je een soort test-podcast waar je geen abonnement voor wilt afsluiten, dan kun je dat ook aangeven.

Het is alleen mogelijk om dan met alle podcasts over te stappen naar de nieuwe abonnementen. Je kunt dus niet een deel in de oude abonnementsvorm houden en een deel in de nieuwe.

Een nieuw pakket, Growth

De onderstaande functies zullen op korte termijn uitgerold worden, dus zijn niet direct beschikbaar.

Het nieuwste pakket ‘Growth’ biedt je tools om je podcast succesvoller te maken. Met ‘Springs’ genereer je eenvoudig een video-fragment met daarin een audiofragment van je podcast. De Springs kun je delen op jouw socials om hiermee je podcast extra onder de aandacht te brengen bij (nieuwe) luisteraars.

Met audio optimization kun je eenvoudig de kwaliteit van je audio verbeteren, zoals ruis verwijderen, volume inregelen, filteren van frequenties, etc.

Met de Amberscript integratie, kun je straks eenvoudig een transcriptie genereren en toevoegen aan de aflevering op de podcast website.

En tot slot… in dit pakket volgt later ook nog een advertentiemodule of, zoals de kenners het noemen, dynamic content insertion.

Nog vragen?

Heb je nog steeds vragen of zorgen? Stuur je vraag dan gerust naar support@springcast.fm.

LinkedIn
Facebook
Twitter