Je podcastwebsite uitzetten; waarom en hoe?

Bij elke podcastshow zit een hele mooie podcastwebsite die je ook nog eens in je eigen huisstijl kan designen. Wil je toch liever geen podcastwebsite, omdat je bijvoorbeeld duplicate content wilt voorkomen?

Dan kun je de podcastwebsite uitzetten.

Plaats een redirect voor de podcastshow

Het uitzetten van de podcastwebsite kan bij Springcast onder het menu-item geavanceerdKies je er voor om je podcastwebsite niet bij Springcast aan te maken, vul dan onder het menu-item geavanceerd onderaan in het dashboard de URL in van je website. 

podcastwebsite uitzetten 1

Plaats een redirect voor elke aflevering

Daarnaast vul je voor elke individuele aflevering die je publiceert ook onder het menu-item geavanceerd de juiste URL in waar de aflevering te vinden is (dus bijvoorbeeld de betreffende blogpagina waar je de podcast hebt geplaatst).

 

podcastwebsite uitzetten

‼️Let wel op: een RSS-feed heeft altijd een geldige link naar een podcastwebsite nodig om in Spotify, Apple en Google naar behoren te blijven werken! Doe je dit niet, dan riskeer je dat de feed niet goed verwerkt wordt door Spotify, Apple of Google met alle gevolgen van dien. 

Het is dus goed om van te voren de verwijzingen die je doet in je Springcast dashboard goed uit te werken en ook altijd het proces zorgvuldig uit te voeren.

Wat je ook kunt doen om duplicate content te voorkomen, is bij elke show en aflevering die je op een website publiceert een 301 vermelding te doen naar de URL van de aflevering van de podcastwebsite. Je riskeert dan niet dat er problemen ontstaan met je RSS-feed.

Happy Podcasting!

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter